8 erilaista ideaa herkkubuffettiin

Koska karkit ja donitsiseinät ovat varmasti kaikille ihan tuttu juttu herkkubuffetissa, ajattelin kerätä tähän postaukseen vähän erilaisia ideoita siitä, mitä herkkubuffettiin voisi laittaa tarjolle. Herkkujenhan ei tarvitse olla pelkästään makeita, vaan joukossa voi olla myös suolaisia naposteltavia.

Me ollaan molemmat miehen kanssa aikamoisia herkkusuita, joten herkkubuffet on meidän häihin ihan must juttu 😀 Näillä näkymin meille tulee melko perinteinen herkkubuffet, mutta itse olen miettinyt, että olisi hienoa tehdä myös vähän erikoisempi herkkubuffet. Saa nähdä jääkö tämä vain mietinnäksi vai lähdetäänkö oikeasti toteuttamaan jotain erilaista 😀

Meidän herkkubuffettiin tulee ehdottomasti perinteisiä irtokarkkeja plus mies haluaa erilaisia keksejä. Mä en oo niinkään keksien perään, mutta mies on aivan mahdoton keksihirmu, jos niitä kaapissa sattuu olemaan. Alunperin ajattelin, että leipoisin itse miehen lempikeksejä, mutta totesin, että siinä on hääviikolle liian iso työ. Niinpä hankitaan vain jonkinlainen valikoima ihan kaupasta. Irtokarkit me hankitaan Urjalan Makeistukusta ja Verkkokaupasta. Verkkokaupassa on tosi usein hyviä irtokarkkilaatikoita suhteellisen hyvällä hinnalla. Yleisesti ottaen karkit säilyvät melko pitkään hyvänä, mutta ajateltiin ruveta kerryttämään karkkivarastoa noin kuukautta ennen häitä. Kannattaa tosin huomioida, että useimmat karkit säilyy hyvänä noin 16-20 asteen lämpötilassa, joten säilytystavan pitää olla oikea, etteivät ne pääse sulamaan tai kovettumaan.

Mutta sen pitemmittä puheitta siirrytään heti ideoiden pariin!

Keksit

Kuva Ruffledblog/Pinterest

Suklaahippukeksit on miehen ehdottomia lemppareita ja tällainen keksiseinä olisi niin hieno häihin! Taitaa meiltä jäädä kuitenkin toteuttamatta, mutta ihan huippu idea 🙂

Korvapuustit tai pullat

Kuva Brides/Pinterest

Ai vitsi, tikkupullia, korvapuusteja, dallaspullia, voisilmäpullia… Tähän voisi keksiä vaikka ja mitä!

Kakkutikkarit

Kuva: American Heritage Chocolate/Unsplash

Kakkutikkareista saa vaikka minkä näköisiä ja mallisia. Jos on yhtään leipurin ainesta, niin näitä voisi tehdä itsekin. Ja makujahan löytyy vaikka mitä.

Katso esim. nämä reseptit:

Vaniljakakkutikkarit

Mokkapalatikkarit

Kahden suklaan kakkutikkarit

Leivokset petit four -tyylillä

Kuva: Sebastian Coman/Unsplash

Pienet leivokset herkkubuffetissa on minusta ihana idea! Näistä tulee jotenkin niin ylellinen tunnelma 😀

Jäätelöbaari

Kuva: Unsplash/Anna Onishchuk

Tähän sain inspiraatiota Magnumin jäätelöbaareista, jotka ovat aivan taivaallisia paikkoja 😀 Tämä voi tosin olla tosi haastavaa toteuttaa varsinkin kesäisin, mutta jos joku fiksu ruoka-alan ihminen keksii tähän toteutustavan, niin olisi aivan ihana idea!

Kuorrutetut mansikat

Kuva: Pinterest/Wedding Forward

Kuorrutetut mansikat olisi ihana idea herkkubuffettiin. Ne näyttävät niin kauniilta ja ovat myös superherkullisia!

Popparibaari

Kuva: Festival Brides/Pinterest

Jos tykkää poppareista, tää olisi aika kiva piristys iltaan! Tämänkään käytännöllisyydestä en tosin tiedä, mutta jos keksii jonkin toimivan tavan toteuttaa tämän, niin toimii varmasti kivasti.

Sipsit

Kuva: Topweddingsites/Pinterest

Tällaiset pienet sipsipussit on mun mielestä tosi kiva idea. Toki sipsit toimii myös karkkibuffan tapaan kulhoissa, joista otetaan kauhalla. Näin myös Pinterestissä kuvan, jossa pienistä Pringles-tölkeistä oli koottu pyramidi, josta vieraat saivat valita itselleen sopivan Pringles-maun Tääkin olisi tosi kiva idea!

Tässähän täytyy ruveta miettimään ihan uudelleen omaa herkkubuffettia 😀 Herkkubuffetissahan vaihtoehdot ovat oikeasti rajattomat, joten mielikuvitus vain laukkaamaan ja voi keksiä vaikka mitä kivaa buffetin täytteeksi! Toki perinteinen donitsiseinä tai irtokarkit toimii aina, eikä siihen rinnalle välttämättä muuta tarvikaan 🙂

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!

-Aada

Jätä kommentti