Häiden koristelut

Kyselin taannoin Instagramissa teidän toivepostauksia ja sain muutamia toiveita siitä, että kertoisin, millaiset koristelut meille tulee häihin. Mun täytyy myöntää, että tässä me ollaan oikeasti vielä vähän vaiheessa, mutta ajattelin kuitenkin tehdä postauksen meidän tämän hetkisistä suunnitelmista. Tämä on ollut mulle haastavaa, koska oon sen tyylinen ihminen, että mun pää pursuaa erilaisia ideoita ja innostun vaikka ja mistä, mutta sitten kun pitäisi oikeasti päättää, mitä tehdään, niin en osaakaan enää päättää 😀 Koristeiden osalta mulla on pyörinyt kaikenlaisia ideoita päässä, mutta nyt on pakko alkaa tehdä päätöksiä niidenkin suhteen.

Meille suurimman osan koristelusta muodostaa kukat ja niitä tuleekin sitten aika paljon. Floristi tekee meille muutaman asetelman ja hänen kauttaan tilataan myös paljon kukkia nippuina, jotka asetellaan sitten juhlapaikalla itse. Tälläkin tavalla pystyy säästämään. Suurin osa kukista tulee kattaukseen, josta teen erillisen postauksen. En siis tässä postauksessa sen syvemmin käsittele kattausta, mutta kerron lyhyesti, millaisia koristeita kattaukseen on tulossa.

Meillä juhlapaikka jakautuu kahteen kerrokseen. Alakerrassa syödään ja vietetään juhlien alkupuoli, yläkerran navetanvintille siirrytään ruokailun ja kahvien jälkeen tanssimaan ja juhlimaan. Jos juhlapaikka kiinnostaa, tsekkaa siitä erikseen tehty postaus 🙂 Aloitetaan koristeluiden läpikäyminen alakerrasta ja ulkoa ja siirrytään sen jälkeen yläkertaan.

Alakerta ja piha-alue

Kuva täältä (Pinterest)

Toivon mukaan keli olisi sen mukainen, että tervetulokyltin saisi pihalle sisäänkäynnin viereen. Tässä hieman osviittaa siitä, millainen tervetulokyltti meille on tulossa. Vuokrataan sekä teline että pleksilasi floristin (Annen Party & Deco, Lempäälä) kautta, joka myös tekee tekstaukset kaikkiin meidän kyltteihin. Anne myös tekee meille kyltin päälle kukkaköynnöksen.

Kuva täältä (Pinterest)

Meille tulee sekä ohjelma että menu tällaisille liitutauluille. Liitutaulujen kehykset on tehty heinäseipäistä, joten ne sopivat täydellisesti meidän rustiikkisiin navettahäihin. Lisäksi istumajärjestys tehdään myös samanlaiselle isolle liitutaululle. Näiden tekstaukset tekee myös meidän floristi. Mulla on sellaista harakanvarvastekstiä, että mieluummin luotan asiassa ihmiseen, joka tietää, mitä tekee 😀

Kuvat täältä ja täältä

Cocktail hour pidetään sään salliessa ulkona ja tarkoituksena on sommitella pöytä kuta kuinkin vasemmanpuoleisen kuvan kaltaisesti. Tarkoituksena on tehdä drinkkilista oikealla olevan kuvan mukaisesti. Todennäköisesti ostetaan Etsystä template tätä varten, tulostetaan se ja laitetaan kehyksiin. Cocktail hourista on tulossa oma postauksensa, joten siitä ei tässä postauksessa sen enempää 🙂

Oikea yläkulma: kuva täältä, alin kuva täältä (Pinterest). Tuolikoristeet DecoraHouselta

Hääparin pöytään otettiin inspiraatiota kahdesta kuvasta, jotka näkyy tässä oikealla ylhäällä ja alimpana. Pöytään tulee oikean yläkulman mukaisesti rivi yksittäisiä kukkia, todennäköisesti neilikoita. Pöytäliina tehdään tyllistä ja hallaharsosta kerrostamalla alemman kuvan mukaisesti ja alle laitetaan valosarjoja. Kukka-asetelmien sivuille laitetaan varmaan Kastehelmi-tuikkuja. Decorahouselta löytyi ihanat puiset bride and groom -kyltit. Nuo kyltit on alunperin tarkoitettu tuolikoristeiksi, mutta meidän on tarkoitus virittää ne jotenkin pöydän etupuolelle. Ei haluta laittaa meidän tuoleihin paljoa koristeita, sillä ne ovat seinää vasten eikä kukaan niitä oikeastaan nää. Laitetaan ehkä jotkin kankaiset rusetit tai sitten jätetään vain tyhjäksi.

Kuvat täältä ja täältä

Kattauksesta on myös tulossa oma postauksensa, mutta laitan tähän myös meidän pöyräkoristeluista kuvat. Tarkoituksena siis tehdä melko simppelit pöytäkoristeet. Keskelle tulee ruscusköynnös ja jokaiselle pöydälle tulee sylinteriastioissa valkoisia kynttilöitä ja pieniä neilikka-asetelmia. Tilataan sekä ruscus että neilikat floristilta kimppuina ja asetellaan ne itse juhlapaikalla valmiiksi. Sylinterimaljakot löytyi Biltemasta. Tällaisia maljakoita kun käyttää kynttilöiden kanssa, kannattaa testata, kuinka hyvin ne kestävät kuumuutta ja tarttuuko kynttilästä nokea maljakon reunoille. Jotkin kynttilät savuttavat niin paljon, että maljakon reuna mustuu muutamassa tunnissa. Mun testailun perusteella Biltemasta ostetut kynttilät eivät tee mustaa reunaa helposti maljakon yläosaan plus maljakko kestää hyvin kuumuutta. Sain myös Instagramissa vinkin, että Tigerista ostetut kynttilät eivät myöskään tee mustaa reunaa maljakkoon.

Kuva täältä (Pinterest)

Mies on tehnyt meille kolme kappaletta tollaisia puisia laatikoita ja niitä on tarkoitus käyttää herkkubuffetin sommittelussa. Löysin tämän kuvan Pinterestistä ja ajattelin, että tästä otetaan inspiraatiota meidän herkkubuffetin sommitteluun. Tällaiset puiset laatikot toimii mun mielestä sommitteluissa todella hyvin. Niitä voi käyttää vaikka missä! Meille tulee niitä myös cocktail hourin pöytään ylempänä olevan kuvan kaltaisesti. Yksi vaihtoehto on myös täyttää ne kokonaan kukilla tai tehdä muita kukka-asetelmia laatikoita apuna käyttäen.

Näiden lisäksi meille tulee alakerran buffetpöytään floristin tekemä kukka-asetelma. Lisäksi ruokailutilassa on paljon tolppia, jotka ajateltiin koristella valosarjoilla.

Yläkerta

Kuvat täältä

Yläkerta on siis navetanvintti, joka on pääasiassa meidän häissä vapaamman oleskelun ja tanssimisen alue. Jos ootte lukeneet juhlapaikan esittelypostauksen, muistatte ehkä, että rakennuksen toisessa päässä on iso oviaukko, johon ajateltiin virittää hallaharsosta tai Ikean halvoista verhoista ylhäällä vasemmalla olevan kuvan kaltaiset verhot. Yläkerran suureen saliin tulee lähes tarkalleen ylhäällä keskellä olevan kuvan mukaiset koristelut. Valoketjut me vuokrataan, koska tarvitaan todella pitkät valoketjut ja ton tyyliset valot on tosi kalliita. Plus ekologisempaa vuokrata kuin ostaa 🙂 Hallaharsoa me ostettiin Biltemasta. Tosin ostettiin 10 metrin pätkissä. Ois varmaan kannattanut ostaa esim. Bauhausista heti suoraan 23 metrin pätkiä. Mutta ajateltiin, että ommellaan yhteen nuo meidän pätkät, niin ei tarvitse sen takia lähteä ostamaan uutta.

Yläkerrassa on myös kuusi pitkää pöytää, johon tulee jokaiseen kaksi kukka-asetelmaa samalla tyylillä kuin alakerran pöytiin. Lisäksi yläkertaan tehdään myös itse omia asetelmia maitotonkkiin ja muutamaan muuhun paikkaan. Nämä kukat ostetaan itse ruokakaupoista ja Plantagenista. Katsotaan sen mukaan, mitä silloin on tarjolla 🙂 Lisäksi meillä on keskellä alhaalla olevan kuvan mukaisia lyhtyjä, joihin laitetaan valot sisälle. Elokuun pimeneviin iltoihin ne sopivat todella hyvin.

Photo by Tara Winstead on Pexels.com

Meidän häiden koristelut on tosiaan vielä vähän vaiheessa, sillä mun ongelmana on ideoiden paljous. Ihan liikaa kaikkia kivoja ideoita ja Pinterestin selailu ei yhtään helpota asiaa 😀 Yritin tähän postaukseen kuitenkin koota pääpiirteissään ne koristeet ja sommitelmat, jotka on jo pitkään olleet melko varmoja. Meidän täytyy kuitenkin vielä yhdessä istua alas ja tehdä lopullinen suunnitelma siitä, minkälaisia koristeita meille sitten lopulta tulee.

Halutaan jonkin verran panostaa koristeluihin, mutta ei kuitenkaan mitään älyttömiä summia. On ihanaa, että juhlapaikka näyttää kivalta, mutta uskon, että vieraille jää enemmän mieleen tunnelma kuin hienot koristeet. Tykkään itse kuitenkin tosi paljon koristeluista ja mulle on tärkeää, että juhlapaikka näyttää kivalta ja viihtyisältä. Siksi ollaan otettu koristelut myös isoksi osaksi meidän hääsuunnittelua. Toivon mukaan löydetään jokin keskitie sille, ettei niihin mee liikaa rahaa, mutta toisaalta niin, ettei ole tarpeen aivan täysin pihistelläkään 🙂

Tästä postauksesta inspiroituneena taidankin poistua Pinterestin puolelle pistämään päätä vielä vähän enemmän sekaisin 😀 Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

-Aada

ps. Kaikki kuvat löytyy mun Pinterest-taulusta, jonka oon linkannut kuvien alle.

Jätä kommentti